Energieroute NH

In 2023 heeft de gemeente Uitgeest samen met andere gemeenten en andere organisaties gekeken naar plekken langs de snelweg A9 in Noord-Holland waar we zonne-energie kunnen opwekken. Veel inwoners hebben meegedacht. Nu is er een plan gemaakt over waar en hoe we de zonne-energie gaan opwekken: het voorkeursontwerp.

Kijk hier naar het voorkeursontwerp

Kijk hier naar de Nota van antwoorden op de participatie

Samenwerking en volgende stappen

Dit voorkeursontwerp is het begin van een nieuwe fase. De organisaties die meedoen, gaan nu samen verder werken aan de planvormingsfase. Ze maken een plan, zoals een bestemmingsplan, en onderzoeken de natuur, de grond en het geluid in het gebied. Dit duurt tot ongeveer midden 2025.

Hoe gaat het verder?

In de eerste fase hebben omwonenden en geïnteresseerden uitgebreid meegedacht over het voorkeursontwerp. De gemeente Uitgeest wil graag dat deze mensen blijven meedenken. Er komen in de loop van dit jaar bijeenkomsten waar iedereen zijn mening kan geven. Deze fase duurt ongeveer 18 maanden en is in 2025 klaar. Hierna kunnen initiatiefnemers (bedrijven) zich via een openbare aanbestedingsprocedure inschrijven op (delen van) het project.  Een zonneweide kan – als alles volgens planning verloopt – vanaf 2027 worden gerealiseerd.

Wie doen er mee?

Het project is een samenwerking tussen verschillende gemeenten in Noord-Holland, de provincie, Rijkswaterstaat, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het Rijksvastgoedbedrijf en netbeheerder Liander.

Meedenken?

Wilt u meedenken over de ontwikkeling van zonne-energie langs de A9 en/of regelmatig direct informatie ontvangen? Laat dan hieronder uw contactgegevens achter. Wanneer er participatieavonden georganiseerd worden, ontvangt u vervolgens een uitnodiging. Heeft u al eerder deelgenomen aan participatieavonden dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden.

Laat hier uw contactgegevens achter om op de hoogte te blijven

Contact

Gemeente Uitgeest
Middelweg 28
1911  EG Uitgeest

Whatsapp: +31 6 821 592 96 
info@uitgeest.nl
+31 251 36 11 11 

Denk mee over Uitgeest is een initiatief van de gemeente Uitgeest.

 
 
Cookie-instellingen