Aardgasvrije wijken in Uitgeest

De meeste woningen maken gebruik van aardgas bij verwarmen, douchen en koken. Dat gaat de komende 30 jaar veranderen. Nederland gaat stap voor stap van het aardgas af. Uitgeest onderzoekt samen met partners en inwoners hoe we dat gaan doen.

Dinsdag 1 juni is (online) een bijeenkomst gehouden. Door intensief samen te werken en van elkaar te leren, willen we oplossingen voor een duurzame toekomst samen vormgeven. De bijeenkomst van 1 juni was daar een aanzet toe. Lees meer in het verslag van de inwonersavond.

Oude Dorp en De Koog voor 2030 van aardgas af

De wijken het Oude Dorp en De Koog maken kans om al voor 2030 van het aardgas af te gaan.  Dit kunt u lezen in de Transitievisie Warmte van Uitgeest.

Als inwoner van de wijk vraagt u zich misschien af wat dit voor u betekent. Is het verplicht om over te stappen, wat gaat het kosten en wie gaat het betalen? Is een verbouwing nodig en hoe lang gaat het duren voor hiermee gestart wordt? Op dit moment hebben we niet op alle vragen een antwoord. We onderzoeken samen met partners de technische en financiële haalbaarheid en vragen de wijkbewoners en betrokkenen om mee te denken en te doen.

Startwijken met ruim 3.600 woningen

In De Koog en het Oude Dorp staan ruim 3.600 woningen. Dit is te veel om in een keer te verduurzamen. Daarom wordt er nu eerst gekeken naar een klein deel van dit gebied, het startgebied. Uit onderzoek blijkt dat De Koog Noord het meest geschikt is omdat hier veel huurwoningen van Kennemer Wonen zijn. Wij betrekken graag de inwoners van de wijken bij de vraag hoe we de wijk van nieuwe energie gaan voorzien. 

Aanmelden voor de klankbordgroep

Opties per wijk bekijken

Met het beeld van de verschillende opties per wijk, bepalen we in welke volgorde de wijken aardgasvrij worden. In welke wijken starten we als eerste? Welke wijken zijn waarschijnlijk later aan de beurt?

Kijk in het menu welke stappen we nemen en hoe u mee kunt denken en doen.

Contact

Gemeente Uitgeest
Middelweg 28
1911  EG Uitgeest

Whatsapp: +31 6 821 592 96 
info@uitgeest.nl
+31 251 36 11 11 

Denk mee over Uitgeest is een initiatief van de gemeente Uitgeest.

 
 
Cookie-instellingen