Nieuwe visie Toerisme en Recreatie regio Alkmaar

De Visie Toerisme en Recreatie van Regio Alkmaar wordt vernieuwd. Ook de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo werken hieraan mee. Daarom hebben wij de mening nodig van zowel inwoners als onze ondernemers.

Regio Alkmaar (bestaande uit de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest) denkt na over de toekomst van recreatie en toerisme in de regio en gaat hiervoor een nieuwe visie opstellen. Als bewoner van de gemeente Uitgeest,  kunt uw inbreng geven. Hoe denkt u over toerisme en recreatie in de Regio Alkmaar? 

Denk mee als inwoner

Regio Alkmaar is een aantrekkelijke regio en heeft veel moois te bieden aan bewoners en bezoekers. Regio Alkmaar ontvangt niet alleen bezoekers van buiten de regio en uit het buitenland, ook u als onze bewoner maakt wellicht gebruik van de vrijetijdsvoorzieningen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wandelen en fietsen in de omgeving, winkelen, het bezoeken van een museum, een natuurgebied of het strand.
Uw inbreng is belangrijk en draagt bij aan het bepalen van de richting voor onze regionale toekomstvisie over recreatie en toerisme in Regio Alkmaar. Deelname is volledig anoniem en uw inbreng wordt gebruikt om meer inzicht te krijgen van wat regio Alkmaar nu en in de toekomst een aantrekkelijke omgeving maakt om te bezoeken en te recreëren. 

Vul de inwonersenquête in
 

Praat mee als ondernemer

Op donderdag 1 februari 2024 is een participatiebijeenkomst gepland. Tijdens deze interactieve bijeenkomst staan vragen centraal als: wat zijn de belangrijkste ambities en uitgangspunten voor de komende jaren op toeristisch en recreatief vlak in de Regio Alkmaar, hoe willen we die bereiken en wat zijn de acties die daarbij horen? Alle ondernemers en organisaties uit de gemeenten Alkmaar, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo en Dijk en Waard zijn van harte welkom om mee te praten.

  • Wanneer: Donderdag 1 februari 2024, 14.30 – 17.00 uur (inloop vanaf 14.15 uur).
  • Waar: Cultuurkoepel Heiloo (Cultuurkoepelzaal), Kennemerstraatweg 464.
  • Wie: Deze bijeenkomst is bestemd voor de gastvrijheidssector uit de Regio Alkmaar. Bijvoorbeeld ondernemers en organisaties uit de dag- en verblijfsrecreatie sector, natuur- en andere belangenorganisaties, culturele organisaties, horecaondernemers, betrokken ambtenaren en promotie- en marketingorganisaties.

Voorbereiding

We zijn benieuwd naar de punten die u (en uw achterban) essentieel vindt voor de nieuwe visie op Toerisme en Recreatie in regio Alkmaar. We nodigen u daarom uit om deze punten - eventueel samen met uw achterban - in enkele zinnen naar ons te communiceren voorafgaand aan de bijeenkomst.

Aanmelden

Aanmelden en het toesturen van de informatie kan tot donderdag 18 januari 2024 via Marijke Meelissen, m.meelissen@dijkenwaard.nl.

Wilt u hierbij uw volledige contactgegevens vermelden: organisatie, voorletters, naam en e-mailadres. 
 

Contact

Gemeente Uitgeest
Middelweg 28
1911  EG Uitgeest

Whatsapp: +31 6 821 592 96 
info@uitgeest.nl
+31 251 36 11 11 

Denk mee over Uitgeest is een initiatief van de gemeente Uitgeest.

 
 
Cookie-instellingen